Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при вдигане на прозорец...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
    ква е тая жега бе колега
    Ами жега колега.Малко на криво паркирана кола(предно ляво колело качено на камара с кал)голямо усукване на купето,37-38градуса,вдигнат до горе прозорец и последствието от това е пръскане му.Получи се нещо много красиво но не ми дойде на акъла да го снимам.Джама се пръсна навън.
    Alfa Romeo 146 1.9 td
    А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

вдигането на прозорците !!!! всяка зима е така на наще колици .!!!!!!!!! ,на колегата на който се вдига стъклото на криво ! , просто трябва да смени водача на стъклото малък пласмасов намиращ се на вътрешната(рамка) конзола на вратата ! около 5 .10 лв. е
      155 осем хиляди клапана 16 вериги
      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

[QUOTE=emo84;816875]колега,как искаш да чуваш тва цъкане при работа на двигателя и музика? моето реле се чува как цъка но с музика няма начин.

Има начин!
        Малко е просташки, ама върши работа, особено при аудиоманияци.
        Просто взимаш захранването на релето от това за плеъра и то по-близичко до него.
        Гарантирано ще цъкат колоните!
        Иначе на Алфите по принцип е направено релето да се чува доста отчетливо.
        Може да се сложи и зумер, свързан с лампата...
        Абе идеи много...
        И все в стил селски тунинг!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

@Coyota & @PEPI-2ALFA: 10x за отговорите. Пепи, какво точно ти ремонтираха в стъкларията? Самата джаджа ли ти сложиха наново или?
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
          Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
          Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
            @Coyota & @PEPI-2ALFA: 10x за отговорите. Пепи, какво точно ти ремонтираха в стъкларията? Самата джаджа ли ти сложиха наново или?
            Да, аз я бях разчулил и те сложиха нова. Даже не си направили труда да извадят останалото парче - щяло да си падне във вратата. Не се налага разглобяване на корите.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Странна работа В какъв сервиз точно си ходил? И каксе казва тая джаджа? И Веселa Коледа на всички, само хубави работи да ви се случват!
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
              Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
              Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Този проблем със вдигането но стъклата го имам и аз! Но само когато е мокро стъклото-нема вдигане,иначе на сухо нема ядове! Явно това им е слабото място на 145/146ците.А пък онзи ден,така бяха се замръзнали вратите,че цял ден немаше отваряне.А като я отворих се оказа ,че ми е паднал акумулатора и за капак ми е замръзнала и ръчната!!
                Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от gogo79 Покажи съобщение
                  Този проблем със вдигането но стъклата го имам и аз! Но само когато е мокро стъклото-нема вдигане,иначе на сухо нема ядове! Явно това им е слабото място на 145/146ците.А пък онзи ден,така бяха се замръзнали вратите,че цял ден немаше отваряне.А като я отворих се оказа ,че ми е паднал акумулатора и за капак ми е замръзнала и ръчната!!
                  Ааааа на мен ръчната първа ми замръзва...
                  Аз толкова и я ползвам през зимата...

Comment

колеги на мен ми отказаха да ми оправят прозореца в сервиз....след като се хванах да си я правя сам пък ми казаха че не могат да се сменят пластмасовите щифтчета а трябва целия механизъм....общо взето ефекта не е да стане като нов просто се почва да се вдига по лесно

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                      Странна работа В какъв сервиз точно си ходил? И каксе казва тая джаджа?
                      Автостъкла Кобра, най близкия магазин. А как се казва не знам. Ще се опитам да го обясня. В рамката на стъклото стои, на стъклото има малка дупка, в която влиза щивтчето на тая пластмаса, и тя се движи като в релса в самата рамка. Около 2см. е дълга. В магазина за стъкла ще се сетят за нея.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                        Автостъкла Кобра, най близкия магазин. А как се казва не знам. Ще се опитам да го обясня. В рамката на стъклото стои, на стъклото има малка дупка, в която влиза щивтчето на тая пластмаса, и тя се движи като в релса в самата рамка. Около 2см. е дълга. В магазина за стъкла ще се сетят за нея.
                        На 155, както и при типо/темпра/делта има такова чудо, но на 145/6 не съм сигурен. При тях механизма на стъклото е по-различен и самото стъкло е захванато с болтове.
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

За протокола само - и моето стъкло на лявата врата в мокро време се вдига трудно.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Заключването/отключването на вратите е другата 'детска' болест на модела Решението е от пръскане със силиконов спрей, през мазане с глицерин, та до търкане със сланина (един колега беше писал преди време, че така лекували залепващите уплътнения )
                            Ръчната е също типичен симптом за 145/6 (а и за много италиянски автомобили) и се лекува с ново жило.

БТВ, при мен понякога се случва да 'замръзне' централното - отключва и заключва след секунда. Забелязах, че се дължи на 'запецване' на копчето за отключване/заключване на шофьорската врата. Пръснах го обилно със силиконов спрей и нямам ядове за момента в студовете
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              Заключването/отключването на вратите е другата 'детска' болест на модела Решението е от пръскане със силиконов спрей, през мазане с глицерин, та до търкане със сланина (един колега беше писал преди време, че така лекували залепващите уплътнения )
                              Ръчната е също типичен симптом за 145/6 (а и за много италиянски автомобили) и се лекува с ново жило.

БТВ, при мен понякога се случва да 'замръзне' централното - отключва и заключва след секунда. Забелязах, че се дължи на 'запецване' на копчето за отключване/заключване на шофьорската врата. Пръснах го обилно със силиконов спрей и нямам ядове за момента в студовете
                              Какъв силиконов спрей ползваш? Може на Л.С.
                              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

От 'Практикер' го купувам. Ползвам спрей на същата марка и за климатика, и за тапицерията, обаче не помня марка. Едни тумбести, сиви са
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X